Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας Παύλου Γιαννικόπουλου
17 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας Παύλου Γιαννικόπουλου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εορτάζει την Σύναξη πάντων των εν Βεροία διαλαμψάντων Αγίων και την επέτειο της απελευθέρωσης της Βεροίας πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Βεροίας, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κυρού Παύλου Γιαννικόπουλου.

Η προτομή αποτελεί έν­δειξη αγάπης και προσ­φοράς του Σε­βασμιωτάτου Μητρο­πολίτου Δρά­μας κ. Παύλου και του πανοσιολογιωτάτου Καθη­γου­μέ­νου της Ιεράς Μεγίστης Μο­νής Βα­τοπαιδίου κ. Εφραίμ, προς τον αοίδιμο Ιεράρχη, από τον οποίο έλαβαν και οι δύο την Ιερωσύνη.

Στην αρχή τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Βεροίας κ. Παντελεήμονα,  με την παρουσία των εκπροσώπων του Καθη­γου­μέ­νου της Ιεράς Μεγίστης Μο­νής Βα­τοπαιδίου κ. Εφραίμ, του Ιερομονάχου Τιμοθέου και του Μοναχού Βαρνάβα, του  Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. 

Στο τέλος ομίλησαν για τον Μακαριστό Μητροπολίτη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων και Δράμας κ. Παύλος ενώ εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μο­νής Βα­τοπαιδίου κ. Εφραίμ ομίλησε ο Ιερομόναχος Τιμόθεος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση