Διεθνής Συνάντηση Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Ι. Μονή Βελανιδιάς Καλαμάτας
24 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Διεθνής Συνάντηση Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Ι. Μονή Βελανιδιάς Καλαμάτας

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Καλαμάτας, θα διεξαχθεί από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2019, η 9η Διεθνής Συνάντηση του «Studium Historicorum Ecclesiasticorum», με θέμα : «H Ιωάννειος Παράδο­ση της Εκκλησίας της Ανατολής», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μη­τρο­­πό­­λεως Μεσσηνίας.

Η συνάντηση αυτή έχει ως αφετηρία το κοινό Μεταπτυχια­κό Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Τμημάτων Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Το Σεμινάριο διεξάγεται παράλληλα σε Αθήνα και Θεσ­σαλονίκη και έχει ως στόχο τη δημιουργία φυτωρίου νέων Επιστημό­νων, οι οποίοι διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στο αντικεί­με­νο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Παράλληλα, επιθυμεί να εμφυσήσει πνεύ­μα συνεργασίας μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών και να τους παραχωρήσει βήμα, στο οποίο να μπορούν να ανακοινώνουν τα πορίσμα­τα των ερευνών τους.

Στην καταληκτική συνεδρία της Τρίτης 29 Οκτωβρίου και ώρα 11,30 π.μ. θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσση­νίας κ. Χρυσόστομος.

Εκτύπωση