Διεθνής Συνάντηση Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Ι. Μονή Βελανιδιάς Καλαμάτας

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Καλαμάτας, θα διεξαχθεί από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2019, η 9η Διεθνής Συνάντηση του «Studium Historicorum Ecclesiasticorum», με θέμα : «H Ιωάννειος Παράδο­ση της Εκκλησίας της Ανατολής», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μη­τρο­­πό­­λεως Μεσσηνίας.

Η συνάντηση αυτή έχει ως αφετηρία το κοινό Μεταπτυχια­κό Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Τμημάτων Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Το Σεμινάριο διεξάγεται παράλληλα σε Αθήνα και Θεσ­σαλονίκη και έχει ως στόχο τη δημιουργία φυτωρίου νέων Επιστημό­νων, οι οποίοι διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στο αντικεί­με­νο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Παράλληλα, επιθυμεί να εμφυσήσει πνεύ­μα συνεργασίας μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών και να τους παραχωρήσει βήμα, στο οποίο να μπορούν να ανακοινώνουν τα πορίσμα­τα των ερευνών τους.

Στην καταληκτική συνεδρία της Τρίτης 29 Οκτωβρίου και ώρα 11,30 π.μ. θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσση­νίας κ. Χρυσόστομος.

Διαβάστε ακόμα