Εκδήλωση για τον Άγιο Δημήτριο στο Πέτα Άρτης

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου (Κυράτσα) Άρτης, πραγματοποιήθηκε Μουσικολογική Εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Μνήμης του Προστάτου της Ενορίας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

Ο Εφημέριος του Ναού Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Τζουβάρας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Ράπτη καθώς και όλους τους συντελεστές, για την διοργάνωση της Εκδήλωσης.
Υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού, κ. Κωνσταντίνου Ράπτη, χορωδία Ιεροψαλτών απέδωσε ύμνους από το «Μεγαλοβδόμαδο του Αγίου Δημητρίου».
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φλούδας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης, ομίλησε εποικοδομητικά για τα μηνύματα που αντλούνται στην σύγχρονη εποχή από την προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, έκλεισε την εκδήλωση συγχαίροντας και ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία της Εκδηλώσεως και ευχόμενος, η Χάρις του Αγίου Δημητρίου να ενισχύει όλους στον αγώνα της ζωής.
Παρέστησαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων και ευσεβείς Χριστιανοί.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης συνελέγησαν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής προς ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ» της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα