Έναρξη πνευματικών δραστηριοτήτων στην Μητρόπολη Καστορίας
23 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Έναρξη πνευματικών δραστηριοτήτων στην Μητρόπολη Καστορίας

Οι πνευματικές δραστηριότητες για το νέο εκκλησιαστικό έτος άρχισαν στην Μητρόπολη Καστοριάς με τον καλύτερο τρόπο : με σημαντικές πνευματικές συζητήσεις και με την ενεργή συμμετοχή των πιστών.

Πρώτη δραστηριότητα : Εσπερινά Κηρύγματα Μητροπολίτου Καστορίας 

Αυτήν την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό ξεκίνησαν τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου. Μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης μας μίλησε με θέμα : “Οι παραβολές του Κυρίου”, που θα είναι και το φετινό θέμα των ομιλιών.

Δεύτερη δραστηριότητα : Σχολή Γονέων Μητροπόλεως

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, άρχισε ο κύκλος των διαλέξεων για τη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως Καστοριάς. Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας, πήρε τον λόγο ο ομιλητής, κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρακόπουλος (οικονομολόγος – λογοτέχνης – εκδότης) με το επίκαιρο θέμα : “Ψηφιακή αγωγή για την ψηφιακή γενιά”. Οι άνθρωποι που προσήλθαν στη σύναξη προβληματίστηκαν από όσα αποκαλυπτικά παρέθεσε ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σχετικά με τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο κι έτσι στο τέλος, υπήρξε γόνιμος διάλογος.

Τρίτη δραστηριότητα : Σύναξη Νέων

Την ίδια ημέρα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει των Συνάξεων Νέων και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας έθεσε στην κρίση και στον προβληματισμό των νέων ανθρώπων το θέμα : “Ανθρώπινη παθογένεια – τα πάθη κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας”. Αμέσως μετά την εισήγηση, ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση