Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ησυχαστήριο του Αγ. Κυπριανού στο Παναιτώλιο
1 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ησυχαστήριο του Αγ. Κυπριανού στο Παναιτώλιο

Μελαμπρότηταξεκίνησανχθές, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης που βρίσκεται στο Παναιτώλιο.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού 0Ησυχαστηρίου, άρχισαν με την υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και το υποδέχθηκε, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ησυχαστηρίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος για την μεταφορά του ιερού λειψάνου και τον κόπο που κατέβαλε, ενώ ο άγιος Αργολίδος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση και επικαλέστηκε τη χάρη και την ευλογία του θαυματουργού Αγίου Λουκά σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που θα επισκεφθούν το Ιερό Ησυχαστήριο για να προσκυνήσουν τα τίμια και χαριτόβρυτα λείψανά του.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ησυχαστηρίου, έλαβε χώρα εκδήλωση-ομιλία για τον Άγιο Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Νεκτάριος μίλησε από καρδιάς για τον Γέροντα και μετέφερε συγκινητικά και διδακτικά περιστατικά από τη ζωή και τη διδασκαλία του.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 18:00’ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στον Όρθρο και την Αρχιερατική ΘείαΛειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Παναιτώλιο μέχρι την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. ΤοΙερόΗσυχαστήριοόλες αυτές τις ημέρες θαπαραμένει ανοιχτό από τις 07:00’ το πρωί μέχρι τις 09:00’ το βράδυ.

 

 

Εκτύπωση