Ιερά αποδημία της Ι. Μητροπόλεως Πρεβέζης στην Τήνο

Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενο από Κληρικούς και προσκυνητές.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ημέρα εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου και κήρυξε τον θείον λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου π. Γεώργιο Φανερό, τους Κληρικούς και τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το γύρο της νήσου και να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την Ι. Μονή Κεχροβουνίου όπου προσκύνησαν την χαριτόβρυτο Κάρα της Οσίας Πελαγίας και ακολούθως ξεναγήθηκαν στα μουσεία, το κειμηλιαρχείο, την πινακοθήκη και τα βαπτιστήρια του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του όσο και στον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Φανερό για την αμέριστη βοήθειά του κατά το τριήμερο προσκύνημα της Μητροπόλεώς μας.

 

 

Διαβάστε ακόμα