Κορίνθου: “Οι Ιερείς προσφέρουν στον Κύριό μας ολόκληρη την ύπαρξή τους”

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθησαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως, π. Γρηγορίου Μεντζελόπουλου, το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μαρμαρινού και το εννιάμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Νεκτάριου Νικολού., Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στο Αποστολικό ανάγνωσμα, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο των Ιερέων. Οι Ιερείς προσφέρουν στον Κύριό μας ολόκληρη την ύπαρξή τους με σκοπό την οικοδομή των ψύχων και την ένωση των ανθρώπων με τον Θεό. Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσευχηθούν, ώστε ο Κύριος να αντιδοξάσει τους κεκοιμημένους κληρικούς για το έργο, που προσέφεραν, αλλά και για την συνέχιση του έργου της Εκκλησίας μας, το οποίο δεν σταματά με την εκδημία των Ιερέων αλλά συνεχίζεται, αφού δεν είναι έργο προσωποπαγές αλλά έργο που ενεργείται από τον ίδιο τον Χριστό.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και υπέρ αναπαύσεως της προσφάτως κεκοιμημένης Ηγουμένης της Ι. Μονής Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης Γερόντισσας Στυλιανής, η οποία διακόνησε στην Αποστολική Ι. Μητρόπολή μας και συγκεκριμένα στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

 

 

Διαβάστε ακόμα