ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιείται στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους και με τη φιλοξενία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019, η «ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. θέμα της συνδιάσκεψης,«Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Κατά την πρώτη ημέρα τελέσθηκε Αγιασμός επί της ενάρξεως της συνδιάσκεψης και αναγνώσθηκαν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών , ακολούθησε η πρώτη εισήγηση από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπέρτιμο και έξαρχο Κρητικού και Μυρ­τῴου Πελάγους, Δαμασκηνό με θέμα η ”περί θεού αντίληψης της νέας εποχής”. Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην ΛΑ΄ Πανορθόδοξη διάσκεψη και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ,πρόεδρο της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων.

 

Διαβάστε ακόμα