Μοναστικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Μοναστική Σύναξη της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Ιερό Ναό των Βοιωτών Αγίων Άρματος – Ελεώνος Θηβών.

Η Σύναξη ξεκίνησε με την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου η οποία τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων των Γεροντισσών Μοναχών και Μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας μας.

Έψαλαν με τις μελωδικές φωνές τους χοροί μοναζουσών υπό την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Ευπραξία Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο και την διδασκαλία του Αγίου μέσα από την Καθολική του Επιστολή τονίζοντας την σημασία της ταπείνωσης της υπομονής και της προσευχής.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο των μοναχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός χθες και σήμερα», αναφέροντας παραδείγματα και βιώματα από τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.

Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και έγιναν τοποθετήσεις από μοναχούς και μοναχές που συμμετείχαν στη σύναξη.

Διαβάστε ακόμα