Ο Επίσκοπος Τολιάρας Πρόδρομος στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Με σεμνότητα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε παραστατικά για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στην Αφρική και τις δυσκολίες της ιεραποστολής στην επαρχία του. Τόνισε μεταξύ άλλων πόσο τυχεροί είναι οι λαοί της Ευρώπης, στους οποίους κάποιες αξίες και αγαθά είναι δεδομένα, σε αντίθεση με πολλούς λαούς της Αφρικής, στους οποίους οι αξίες αυτές είναι άγνωστες.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε θερμώς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την άδεια και την ευλογία, και κατόπιν τους Ιερείς του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκη και π. Παναγιώτη Γόγολα για την πρόσκληση.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος και ο Άρχων Χαρτουλάριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δρ. Θεόδωρος Πιτταράςκαι ο μουσικολογιώτατος δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνας κ. Γεώργιος Ντόβολος.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα