Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό Άρτης

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, επί τη 22α επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης για την ευλογία του Φαναρίου, που εκόμισε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις της επετείου της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα. Επίσης, ευχαρίστησε τους εξ Άρτης καταγομένους οφφικιαλίους του Οικουμενικού Θρόνου, οι οποίοι παρέστησαν στον Εσπερινό, τόσο τον Άρχοντα Ακτουάριο, ιατρό κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, όσο και τον Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Ηπείρου κ. Βασίλειο Δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης, αφού εκόμισε την Πατριαρχική ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, ακολούθως, στο εμπνευσμένο Κήρυγμά του, ανεφέρθη στην αγωνιστικότητα του τιμωμένου Αγίου και ετόνισε την ανάγκη τέτοιων προσωπικοτήτων και στην εποχή μας, προκειμένου να αποτελούν κινητήριο δύναμη για έξοδο από την παρακμή.

Στο πέρας του Εσπερινού ελιτανεύθη η Ιερά Εικόνα και το Τίμιο Λείψανο του Αγίου στην πέριξ του Ιερού Ναού, περιοχή του Τριγώνου Άρτης.

 

 

Διαβάστε ακόμα