Ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Τρίπολη
23 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Τρίπολη

Ιερό Ευχέλαιο και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Σγράπας. 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των Ακολουθιών πλήθος πιστών προσήλθε στο Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, η οποία φιλοξενείται στην Τρίπολη για προσκύνημα.

Ακολούθησε πνευματική ομιλία από τον προσκεκλημένο της ενορίας Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, με θέμα “Αγάπα τον Σταυρό που σηκώνεις, μένοντας πιστός στο θέλημα του Θεού”. 

Το παρόν έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή και τον τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας. 

Τέλος,  ο Γέροντας Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαντινείας για την υψίστη τιμή που του έκανε και του ευχήθηκε να ποιμαίνει άοκνα την Ιερά Μητρόπολή του για πολλά έτη ακόμα. 

 

 

Εκτύπωση