Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στους προαχθέντες Μητροπολίτες

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε σήμερα παμψηφεί τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ σε Μητροπολίτη Σεβαστείας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο σε Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως.

Αμέσως μετά την εκλογή ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, συνεχάρη τους δύο εκλεκτούς Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και τους ευχήθηκε μακρά και ευδόκιμη αρχιερατεία για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας μας. Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος ενώπιον του ΠαναγιωτάτουΠατριάρχου μας και των δύο νέων Μητροπολιτών είπε: «η προαγωγή των δύο αδελφών Αρχιερέων είναι άξια και δίκαια. Αποτελεί μια επιβράβευση της Μητρός Εκκλησίας μας στους δύο εν Αυστραλία κοπιάσαντες αδελφούς, οι οποίοιυπηρέτησαν για πολλά χρόνια με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τον εκεί λαό του Θεού.Χαίρομαι με την εξέλιξη αυτή και καλώ τους αδελφούς να συνεχίσουν να παραμένουν κοντά μου για όσο θέλουν. Η Αυστραλία ήταν και θα συνεχίσει να είναι το σπίτι τους».

Οι νέοι Μητροπολίτες ευχαρίστησαν με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη με την οποία τους έχει περιβάλει από την πρώτη στιγμή της αφίξεώς του στο Σύδνεϋ και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο για την πρόοδο και την ενότητα της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, με αφορμή την ιστορική στιγμή για τους δύο προαχθέντες Μητροπολίτες, τους επέδωσε εγκόλπιο και σταυρό με την παράκληση να μνημονεύουν αυτόν, τον κλήρο και το λαό στις προσευχές τους.

Διαβάστε ακόμα