Β΄ Πανελλήνια Σύναξη για τον εορτασμό 200 ετών εκ της Παλιγεννεσίας

Η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος α­να­κοι­νώ­νει ό­τι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και α­πό ώρας 10:00 έως 13:00, στην Αί­θου­σα Εκ­δη­λώ­σε­ων της Ιεράς Συνόδου στο Ισό­γει­ο του Συ­νο­δι­κού Με­γά­ρου θα πραγ­μα­το­ποιηθεί η Β΄ Πανελλήνια Σύναξη των εκ­προ­σώ­πων των Ι­ε­ρών Μη­τρο­πό­λε­ων της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος για την ορ­γά­νω­ση των Ε­ορ­τί­ων Εκ­δη­λώ­σε­ων ε­πί τη συμ­πλη­ρώ­σει δι­α­κο­σί­ων (200) ε­τών α­πό της Εθνι­κής Παλιγ­γε­νε­σί­ας το έ­τος 2021.

            Στή Σύ­να­ξη αυτή, οι εκ­πρό­σω­ποι ε­κά­στης Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως – και δι’ αυ­τών οι Σε­βα­σμιώ­τα­τοι Μη­τρο­πο­λίτες, θα ενημερωθούν ε­πί των τε­λευ­ταί­ων Α­πο­φά­σε­ων της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου, σχε­τι­κώς με το λα­τρευ­τι­κό και πο­λι­τι­στι­κό, συμ­πε­πλη­ρω­μέ­νο και εγ­κε­κρι­μέ­νο υ­π’ Αυ­τής, Πρό­γραμ­μα των ως ά­νω Ε­ορ­τί­ων Εκ­δη­λώ­σε­ων.

            Κα­τά την διά­ρκεια της Συ­νά­ξε­ως θα τε­θεί και το χρο­νο­διά­γραμ­μα γιά την κα­λύ­τε­ρη προ­ε­τοι­μα­σί­α των Εκ­δη­λώ­σε­ων εν­τός του ερ­χο­μέ­νου έτους.

            Επίσης, θα παρουσιασθεί το νέο βιβλίο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Ἑλ­λά­δος «Ο Ό­μη­ρος τα­ξι­δεύ­ει στην αρ­χαι­ό­τη­τα και α­να­ζη­τά την α­λή­θεια», το οποί­ο εντάσσεται στην σει­ρά Ελ­λη­νι­κή Ι­στο­ρί­α και Χρι­στι­α­νι­κή Πί­στη, καθώς και το συ­νο­δευ­τι­κό υ­λι­κό για την δι­δα­σκα­λί­α του νέ­ου αυτού βι­βλί­ου.

 

(Πλη­ρο­φο­ρί­ες: Αρ­χιμ. Βαρ­θο­λο­μαί­ος Αν­τω­νί­ου-Τρι­αν­τα­φυλ­λί­δης, Γραμ­μα­τεύς της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής, τηλ. 210-7272214-5)

Διαβάστε ακόμα