Υποδοχή Λειψάνων του Αγ. Αμφιλοχίου του Πατμίου στα Κουνουπιδιανά Χανίων

Με λαμπρή υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου ξεκίνησε το διήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Δημήτριο της Ενορίας Κουνουπιδιανών.

Νωρίς το απόγευμα υπό τον ήχο χαρμόσυνων καμπανών τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν τα Άγια Λείψανα του Αγίου Αμφιλοχίου, τα οποία κόμισε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης.

Ακολούθησε στο Ναό Δοξολογία και εν συνεχεία τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αμφιλοχίου και συμπροσευχούμενων του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη κσι Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αμφιλοχίου που είναι όπως τόνισε ευλογία για τον τόπο μας· παράλληλα αναφέρθηκε στην βιωτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου ο οποίος συνεχίζει με το θάρρος  και την πίστη του να εμπνέει στις ημέρες μας και να αποτελεί παράδειγμα μίμησης.

 

 

Διαβάστε ακόμα