40νθήμερο Mνημόσυνο του π. Γερασίμου Σκαρτσή στην Grenoble

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το 40νθήμερο μνημόσυνο του π. Γερασίμου Σκαρτσή στην ενορία Αγίου Γεωργίου Grenoble, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου ο οποίος εξεπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμα νουήλ, μεταφέροντας της ευχές τους στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε τον νέο εφημέριο και ιερατικώς προϊστάμενο της ενορίας π. Γεώργιο Βασιλάκη* μέχρι τούδε εφημέριο στο Pont de Chéruy, εξαίροντας τα προσόντα και την προσωπικότητα του νέου εφημερίου και ευχόμενος κάθε επιτυχία στην νέα του διακονία.

Στο γεύμα που ακολούθησε, ο π. Γεώργιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνει την ενορία μετά από την δεκατετράχρονη διακονία ενός κληρικού όπως ο μακαριστός π. Γεράσιμος, ο οποίος βίωνε την ιερωσύνη του σε όλες της τις διαστάσεις και πόσο μεγάλη η ευθύνη για την συνέχεια του έργου του σε μια τόσο σημαντική ενορία.

* Ο π. Γεώργιος Βασιλάκης υπηρέτησε για δέκα και πλέον έτη στην ιστορική ενορία του Pont de Chéruy. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε θεολογία στην Ανώτατη Πατριαρχική Ακαδημία Κρήτης και στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακό στην Πατρολογία καθώς και στην Σημειωτική Ανάλυση Ιερών Κειμένων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. στην Σημειωτική και Ερμηνευτική. Ως ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου διδάσκει Εισαγωγή στην Γλώσσα της Αγίας Γραφής καθώς και Θεωρία Σημειωτικής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών καθώς και στο ετήσιο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος» στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.
Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.”

Διαβάστε ακόμα