Άνανδρη επίθεση στα Γραφεία της Μητρόπολης Πειραιώς

Επίθεση σημειώθηκε στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά χθες το βράδυ από άγνωστο / άγνωστους, κατά τις 23:30.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και ένα μεγάλο μπουκάλι με λάδι στα παλιά Γραφεία της Μητρόπολης Πειραιά στην Πειραϊκή, στοχεύοντας το ψηφιδωτό του Ιησού Χριστού.

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Piraeus Press, το προστατευτικό πλεξιγκλάς της εικόνας του Χριστού έχει ραγίσει, ενώ φαίνονται διάσπαρτα τα κομμάτια από το σπασμένο μπουκάλι και οι μεγάλες πέτρες.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερα για τις προθέσεις του δράστη ή των δραστών.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πειραιά, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο ο Ταξίαρχος του Πειραιά προκειμένου να συνδράμει στην άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στο χώρο υπάρχει κλείστο κύκλωμα καταγραφής, το οποίο αναμένεται να δώσει πολύτιμα στοιχεία στην ΕΛΑΣ, όπως επίσης και τα δαχτυλικά αποτυπώματα από το μπουκάλι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Τέτοιες ενέργειες δε φοβίζουν ούτε τον Μητροπολίτη, ούτε τους ιερείς, ούτε το ποίμνιο της Μητρόπολης με το πιο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο στη χώρα, αντιθέτως σφυρηλατούν ακόμα περισσότερο τους ήδη στενούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ τους.

piraeuspress.gr

 

Διαβάστε ακόμα