Άνοιξε τις πύλες της η 25η έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στην Λάρνακα

Άνοιξε τις πύλες της η 25η Έκθεση Έκκλησιαστικής τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», στο ROVINETA BUILDING, στην Λάρνακα, που πραγματοποιείται µε την υψηλή Προστασία Του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστοµου Β΄ και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή πλήθος επισκεπτών έφτασε για να θαυμάσει μοναδικά έργα εκκλησιαστικής τέχνης και να βρει όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία των Ιερών Ναών και Μονών αλλά και είδη για τα μοναστηριακά εκθετήρια και τα καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Κύριος Φώτης Φωτίου, επίτροπος της Προεδρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τους Κυπρίους του εξωτερικού ενώ την τελετή των Αγιασμού τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Νεκτάριος. Ακολούθησε βράβευση των συντελεστών και χορηγών.

Ο Πανιερώτατος κ.κ. Νεκτάριος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την Λάρνακα αλλά και για όλη την Κύπρο η διοργάνωση της έκθεσης “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” που είναι αφιερωμένη στον Άγιον Λάζαρο, πρώτο επίσκοπο Κιτίου.
O κύριος Φωτίου αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό των Εκκλησιών που παραμένουν υπό τουρκική κατοχή και την σπουδαιότητα της διοργανώσης της “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”.

Η έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» θα λειτουργεί έως και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στο ROVINETA BUILDING, στη ζώνη ελευθέρου εμπορίου Λάρνακας τις ώρες 09:30 έως 13:30 και 15:30 έως 19:30 ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία διοργάνωσης στο τηλ.: (00357) 99383152 & στο www.orthodoxia-expo.gr

 

Διαβάστε ακόμα