Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Η Εκκλησία θα στηρίξει τους σεισμοπαθείς”

Στο Δυρράχιο βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ώστε να δει από κοντά την καταστροφή που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την χώρα και κόστισε τη ζωή σε 30 ανθρώπους και που άφησε εκατοντάδες άστεγους.

Ο Αναστάσιος Αλβανίας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τα θύματα του Εγκέλαδου αλλά και για όσους επλήγησαν από αυτόν.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μάλιστα προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Στέγη στους σεισμόπληκτους
«Πάλι σεισμός, πάλι πόνος και αυτή τη φορά με θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι θα στηρίξει με τις δομές της τους σεισμοπαθείς.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την προθυμία του να στεγαστούν οι πληγέντες, όσοι έμειναν δηλαδή άστεγοι μετά τον σεισμό, στην Ιερά Μονή Αγίου Βλάσιου και στη Σκήτη των Μυροφόρων.

Υπάρχουν ήδη άλλωστε οικογένειες οι οποίες έχουν βρει καταφύγιο στη Σκήτη στων Μυροφόρων, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει περαιτέρω.

Ο Αναστάσιος Αλβανίας απευθύνει έκκληση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή ζητώντας από όσους έχουν τη δυνατότητα, να συμβάλλουν ώστε να υπερνικηθεί κάθε δυσκολία.

 

in.gr

Διαβάστε ακόμα