Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων

Με λαμπρότητα συνεχίστηκε, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ο εορτασμός των Νεαπολιτών Νεομαρτύρων Γεωργίου, Ακακίου, Θεοχάρους και Αθανασίου του Κουλακιώτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ.Καλλινίκου και Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου οι τρεις Αρχιερείς υποδέχθηκαν το ιερό λείψανο του Αγίου Θεοχάρους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε τη δύναμη της πίστης των προσφύγων, οι οποίοι, την ώρα του χαλασμού και της φωτιάς, σκέφτηκαν τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στη νέα τους πατρίδα.

Στο τέλος, ο άγιος Βεροίας, σε ένα συγκινητικό μνημόσυνο ευγνωμοσύνης, αφού ανακάλεσε τις όμορφες στιγμές των παιδικών και νεανικών του χρόνων στη Νεάπολη, εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του για τους πατέρες που υπηρετούσαν εκείνα τα χρόνια στο Μητροπολιτικό Ναό και οι οποίοι υπήρξαν πνευματικοί γεννήτορες και καθοδηγοί του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στο ιερό γεγονός συνέδραμε μελωδικά και η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» με τραγούδια για τη Μακεδονία και την Ελλάδα.

 

 

Διαβάστε ακόμα