Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Ανδρέα στην Σκάλα Ωρωπού

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την 30η Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού και συγκεκριμένα με επίκεντρο της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στην Σκάλα Ωρωπού όπου την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ο οποίος και προεξήρχε του Τρισαρχιερατικού Συλλείτουργου μετά των συλλειτουργούντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του οικείου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και την συμμετοχη πολλών ιερέων ώμορων ενοριών και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και αναφέρθηκε στο αποστολικό έργο του Αγίου Ανδρέα εν πρώτοις προλόγισε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ο οποίος καλώσορισε τους προσκληθέντες ιεράρχες που λάμπρυναν την παηγυρη και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην λαμπρά εορτή τιμώντας τον Άγιο Ανδρέα και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.


Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης ο Δήμαρχος Τανάγρας και Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας ο εορτάζων Αντιδήμαρχος κ. Ανδρεάς Γαζβινιάν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού Αστυνόμος Α’ κ. Γεώργιος Ξαρχουλάκος εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ωρωπού τα μέλη του Χορευτικού και το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Δήμου Ωρωπού η <Κρήτη> τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων << ο Εύξεινος Πόντος>> η Ένωση Πολυμελών Οικογενείων Ωρωπού οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δήμου Ωρωπού όπως και πλαισίωσαν την λιτανεία της εικόνος.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέου την οποία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού και πλήθος πιστών στην συνέχεια προηγήθηκε ενδιάμεση στάση στον λιμένα της Σκάλας Ωροπού οπου τελέσθηκε δέησις.

Την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ Αντώνιος Παπαχαραλάμπους και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς επίσης τα αναλόγια του ιερόύ ναού τα πλαισίωσαν χοροί καλικέλαδων ιεροψαλτών που ελάμπρυναν δια της ιεράς υμνολογίας την εορτή του Αγίου Ανδρέου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin