Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάρυστο τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου εκ Στύρων καταγομένου την συμμετοχή των ιερέων του ιερού ναού και άλλων ενοριών της Καρύστου και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε στους πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε εκ του ευαγγελικού αναγνώσματος για τον καλό Σαμαρείτη αναλύοντας την παραβολή τόνισε στους πιστούς να αξιωθούμε και να μιμηθούμε τον Καλό Σαμαρείτη και να ομοιάσουμε ώστε να γίνουμε άξια τέκνα του Χριστού.

Τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος έκανε πλήρη αναφορά για τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης για το Γηροκομείο της Καρύστου και άλλα ευαγή ιδρύματα στα οποία και προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Καρυστίας κ. Σεραφείμ με το ποιμαντικό και καρποφόρο έργο τον οποίον και επαίνεσε για την ακούραστη πεντήκοντα και ενός ετών ποιμαντορία του εις στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Ακολούθως ετελέσθηκε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών δωρητών και τροφίμων του Γηροκομείου Καρυστου (ο Άγιος Νικόλαος )
στο οποίο προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με την συνεργασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ιατρών και πολλών εθελοντών.

Φωτογραφίες: Κηρύκος Τατάλιας

Διαβάστε ακόμα