Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής Διρφύων χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Χαλκίδος Ισταίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς τους: Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεο Μπαϊμπάκη Νεκτάριο Ευγενικό τον Οικονόμο Εμμανουήλ Βιολάκη εφημέριο Πισσώνος Διρφύων τους Πρεσβυτέρους Κωνσταντίνο Ξυνογαλά εφημέριο Καμπιών Διρφύων Γεράσιμο Βασιλόπουλο εφημέριο Θεολόγου Διρφύων και των Διακόνων Νικολάου Πριμηκύριου Ευγενίου Τσάλλα και Αθανασίου Σάλιαρη.


Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Σάλιαρη στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης του Πρεσβυτέρου ο οποίος θα διακονήσει ως άμισθος ιερέας την ενορία της Κάτω Στένης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ομίλησε στους πιστούς για την σημασία της σημερινής ευαγγελικής περικοπής και με τα παραδείγματα του Καλού Σαμαρείτη νουθέτησε με τις πατρικές νουθεσίες του τον νέο ιερέα ώστε να γίνει ενας άξιος και καλός σαμαρείτης και να παρέχει με την χάρη του Τριαδικού Θεού και την ευλογία την οποίαν θα λάβει μέσω της χειροτονίας του και να διακονεί τους πιστούς της ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε στον λόγο του και μνημόνευσε τον αοίδιμο ιερέα π. Γεώργιο Τσουνή για τον οποίον και ανέφερε για τα πολλά του χαρίσματα που τον διέκριναν ο οποίος μετέστη αιφνιδίως εκ νεαράς ηλικίας στην επουράνιο βασίλεια του θεού κατά την ώρα του λειτουργικού καθήκοντος του ώστε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στην ενορία της Κάτω Στενής την Πρωτοχρονιά 2015 υπο χαμηλών θερμοκρασιών του παγετού και της πυκνής χιονόπτωσης αφήνοντας πίσω ένα ευπρεπισμένο περικαλέστατο ναό με το καρποφόρο έργο του την αφοσίωση και αγάπη του στην εκκλησία ώστε να αναδείξει την ενορία την οποία και διακονούσε με ζήλο και αγάπη προς τον θεό.

Παρών έδωσαν πολλοί πιστοί απο την Άνω και την Κατω Στενή την Χαλκίδα τον Θεολόγο τόπο καταγωγής του νέου εφημέριου και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων μεταξύ εκ του οποίου του Αντιδημάρχου Διρφύων κ. Πέτρου Κορώνη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι εις το αναλόγιο διηκόνησε ο εκ Στενής καταγόμενος και Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που πλαισίωσαν τα αναλόγια.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο του π. Γεωργίου Τσουνή όπισθεν του ιερού βήματος του ιερού ναού.

Επίσης η ιερά ακολουθία είχε αναμετάδοση απο τον Ρ/Δ Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 97,7.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα