Δηλώσεις για το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

Με το πέρας του Δ΄ Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο έλαβε μέρος σε Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου προέβησαν σε δηλώσεις. 

Ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για το μήνυμά του προς τους συνέδρους, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την τιμητική παρουσία του στην έναρξη του Συνεδρίου, το Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, τον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τις τοπικές Αρχές, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, τους εκπροσώπους των Εκκλησιών, τους Συνέδρους, αλλά και όσους αφανώς συνέβαλαν στην άριστη υλοποίηση του Συνεδρίου. 

Μιλώντας για την περιήγηση στα θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι τους δόθηκε ζωή και ευχήθηκε οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται στο μέλλον να μην είναι μονάχα περιηγητές, αλλά να καταστούν και προσκυνητές. 

Με τη σειρά του ο π. Σπυρίδων ομίλησε για την επιτυχία και την άριστη διοργάνωση του Συνεδρίου από την Ιερά Μητρόπολη Άρτης, τονίζοντας ότι η συμβολή του Μητροπολίτη Άρτης αποτέλεσε την εγγύηση για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους Συνέδρους, αλλά και τα ΜΜΕ για την προβολή των εργασιών του Συνεδρίου. 

Διαβάστε ακόμα