Επίσημη έναρξη της Ακαδημίας Μελετών Αγίων Μετεώρων

Ιστορική είναι η χθεσινή ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων αλλά και για ολόκληρη την επαρχία Καλαμπάκας, καθώς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της «Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων».

Φανερά συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μίλησε για την Ακαδημία που αρχίζει να λειτουργεί δύο χρόνια μετά από την ενθρόνισή του και αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο που έχει την προσωπική σφραγίδα του.

Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Meteora Hotel και ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους από το «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, αρχικά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στη συνέχεια από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλω Κρυσταλλία Μαντζανά.

Όλοι τους τόνισαν τη μεγάλη σπουδαιότητα και τον τεράστιο ρόλο που θα έχει η Ακαδημία στον τόπο μας.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής Μονής του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρων Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη και κατόπιν ένα βίντεο για τα Άγια Μετέωρα.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των προσφάτων εκδόσεων της Ιεράς Βασιλικής Μονής του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου σε επιμέλεια του καθηγητού (ΕΔΙΠ) της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη από τον Θεόδωρο Γιάγκο και τον Φωκίωνα Κοτζαγεώργη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος θα είναι και ο Διευθυντής της Ακαδημίας.

Τέλος, παρουσιάστηκε η Ακαδημία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

 

tameteora.gr

Διαβάστε ακόμα