Εσπερινός Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαρίσης

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ο εσπερινός των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαρίσης.

Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα, τα οποία εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού και χειροθέτησε Πρωτοπρεςβυτέρους τους εφημερίους του ενοριακού ναού Αγίου Χαραλάμπους, π. Κωνσταντίνο Μαραγκόζη και π. Γεώργιο Γκέκα.

Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην ακολουθία προσέδωσε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Κομνήνειο Ιερά Μονή, την οποία προσεκόμισε προς ευλογία όλης της πόλεως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Πολύκαρπος Σαρμανιώτης, ενώ η φιλαρμονική του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης με την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικηφόρου Κοντογιάννη παιάνισε χαρμόσυνα εμβατήρια.

Ο σεπτός  Ποιμενάρχης στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε την σπουδαιότητα της Ακολουθίας των Εγκαινίων ενός ναού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν προκειμένου όλοι μας να χαιρόμασθε αυτό τον ιερό χώρο μέσα στην ευλογημένη πόλη.

Διαβάστε ακόμα