Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κυπριακή Πρεσβεία

Στο πλαίσιο της παραμονής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στην Αυστραλιανή πρωτεύουσα, την Καμπέρα, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του κτιρίου η Ύπατη Αρμοστής κ. Μάρθα Μαυρομμάτη και το προσωπικό της Πρεσβείας.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Κύπρο και, κυρίως, με την αδικία της διχοτομήσεως της μεγαλονήσου. Η κ. Μαυρομμάτη ενημέρωσε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου κ. Νικολάου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και για τη νέα πρωτοβουλία διαλόγου, προκειμένου να επέλθει ειρηνική επίλυση στο νησί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος διαβεβαίωσε την Ύπατη Αρμοστή ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δεν ξεχνούν την Κύπρο και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ενότητα και την ειρήνη στο νησί. «Εξάλλου», όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «στην Αυστραλία διαμένουν περισσότεροι από 90.000 Κύπριοι πρώτης και δευτέρας γενεάς, οι οποίοι είναι καλοί πατριώτες και με κάθε ευκαιρία μάς υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας μας υπέρ της Κύπρου πρέπει να είναι συνεχής και εντατικός».

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως στην Ύπατη Αρμοστεία, προσεφέρθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, ενώ ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών της Αρμοστείας και παρεκάλεσε την κ. Μαυρομμάτη να μεταφέρει την αγάπη του και την εκτίμησή του, τόσο στον Πρόεδρο της Κύπρου, όσο και στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η κ. Μάρθα Μαυρομμάτη παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο τα άπαντα του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχου της Κύπρου Μακαρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος τα δέχθηκε με χαρά και υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει. 

Διαβάστε ακόμα