Γίνε ο φάρος της αγάπης και της ελπίδας!

Της Ολυμπίας Μαρίας Ποντίκη – Μεταπτυχιακής φοιτήτριας Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ Ποιμαντική Ψυχολογία, Νομικός

Σε μια εποχή που το χαμόγελο είναι δυσεύρετο το μεγαλύτερο δώρο και συνάμα η μεγαλύτερη φιλανθρωπία είναι να σκορπίζεις την αγάπη Του Χριστού μας που γεμίζει την ύπαρξη και την καρδιά  μας σε όλους τους ανθρώπους γύρω σου  βλέποντας στο πρόσωπό τους μια ακτίνα Θεού!

Η ζωή μας γέμισε ασφυκτικά από υλικά  αγαθά, από πλουσιοπάροχα δώρα από κάθε είδους προσφορά επίγειας χαράς και όμως κάτι λείπει. Λείπει κάτι να νοηματοδοτήσει όλα όσα είναι γύρω μας. Λείπει κάτι να μας γεμίσει , λείπει κάτι να  μας δώσει ζωή. Και ζωή ίσον Χριστός γιατί ο Χριστός Ο  Θεός μας είναι η ίδια η ζωή. Η  ζωή από μόνη της νομίζω πως μοιάζει με μια καραμέλα που σου χαρίζεται αν δεν ανοίξεις το χαρτάκι να την γευτείς πνευματικά ίσως και να μην έχεις την ευκαιρία να γλυκάνει την ψυχή σου με την θεσπέσια γεύση της!Και έχει μια υπέροχη γεύση, γεύση ευωδίας Χριστού!

Όλα γύρω μας προσπαθούν  τεχνητά να μας αρωματίσουν ενώ το πιο γνήσιο άρωμα το δίνει η αγάπη και η χαρά  Του Χριστού!  Ένα άρωμα όμως  ξεκινά από ένα λουλούδι και το λουλούδι είμαστε εμείς  οι ίδιοι ,η καρδιά μας, αν δεν την ποτίσουμε με το δροσερό και γάργαρο νερό  της συγχώρεσης και της αγάπης και δεν βραχεί με τα πυρακτωμένα και πολύτιμα δάκρυα της μετανοίας πως θα ανθίσει να δώσει ευωδίες και καρπούς; 

Το πιο μαγικό το πιο υπέροχο ταξίδι που είναι πραγματική ευλογία να ξεκινήσεις όσο νωρίτερα μπορείς  είναι η αναζήτηση του προορισμού  μας στη γη με αφετηρία την αγάπη, οδηγό την πίστη και την ελπίδα και κυβερνήτη και  κυρίως Πατέρα Τον Χριστό. Ο  Χριστός  μας μας αγαπά όλους μα νιώθω βαθιά στην ψυχή μου πως αγαπά  ιδιαιτέρως τους νέους, τους νέους ανθρώπους που με την θέλησή τους ελεύθερα συνειδητά και με υγιή τρόπο έκφρασης  δίνουν Στον Χριστό  την θέση Του Πατέρα στην  ζωή τους μα συνάμα και του διδασκάλου. Και το μεγαλύτερο όνειρο ενός παιδιού και ενός μαθητή είναι να κάνει χαρούμενο τον πατέρα και διδάσκαλο του. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δίνουμε την χαρά Του Ουράνιου Πατέρα Μας Ιησού  Χριστού του Θεού μας πάντα και παντού και Εκείνος γνωρίζει να φροντίζει πάντα  για το καλύτερο για όλους  εμάς!Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι  αν δεν γίνουμε φάροι φωτεινοί εις τύπον Του Πιο Φωτεινού  Φάρου Του Ηλίου της αγάπης Του Χριστού μας πως θα δείξουμε ποιος είναι ο Πατέρας μας ,πως χαιρόμαστε που τον βρήκαμε όπως οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι που ανεφώνησαν  ‘’βρήκαμε τον Μεσσία’’,  πώς θα αποκτήσει νόημα η ζωή μας; Η ζωή έχει πάντα την γεύση της αγάπης που της δίνεις!

Καλό και ευλογημένο αγώνα αγάπης και προσφοράς!!!

Διαβάστε ακόμα