Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παροουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση.

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον νέο Ηγούμενο τις θερμές ευχές των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της αδελφότητας, χαρακτηρίζοντας τη μονή κάστρο πνευματικό. Μίλησε για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου και στη συμβολή του στην εξέλιξη της μονής. «Σεβασμιώτατε σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην Εκκλησία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε ο νέος Καθηγούμενος να είναι ευάρεστος στον Θεό, στην αδελφότητα και στους ανθρώπους που έρχονται να προσκυνήσουν σε αυτόν τον χώρο.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος συγκινημένος μίλησε για την ίδρυση της αδελφότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του νέου Ηγουμένου και στο ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον π. Εφραίμ τόνισε «σου παραδίδω το μοναστήρι, τον κόπο μου, τον ιδρώτα μου» και τον κάλεσε να είναι ταπεινός και πιστός υπηρέτης της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια ο νέος Ηγούμενος π. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς και τους αδελφούς που τον ψήφισαν. Δεν παρέλειψε, άλλωστε, να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές που στηρίζουν το ιεραποστολικό έργο της μονής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα