Η Φθιωτική Εκκλησία υποδέχθηκε το νέο της Ποιμενάρχη Συμεών

Λαμία – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στη Λαμία, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στην πλατεία Πάρκου, από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, παρουσία  του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τοποτηρητή της Μητροπόλεως, καθώς και πλειάδας Αρχιερέων. 

Στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης παρέστη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παρόντες επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Χατζηδάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Αύριο το πρωί, ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα προεξάρχει  του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα