Η Πρέβεζα εόρτασε την Σύναξη των τοπικών της Αγίων

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη πάντων των εν τη καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλει διαλαμψάντων Αγίων στην πόλη της Πρέβεζας. Την παραμονή 2 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωήλ Νικολάου ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Αγίων για την ζωή κάθε πιστού, τονίζοντας παράλληλα ότι ύψιστη τιμή στο πρόσωπο των Αγίων αποτελεί η δική μας προσπάθεια και αγώνας να τους μοιάσουμε.

Την κυριώνυμο ημέρα εψάλη ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στον βίο, στη δράση και το έργο των τοπικών Αγίων εστιάζοντας στον καθένα ξεχωριστά. Τέλος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμά τους κάνοντας την προσφορά στον συνάνθρωπο και την αγάπη προς τον Θεό τρόπο ζωής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου λιτάνευση της εικόνος των Τοπικών Αγίων στο ιστορικό κέντρο της πόλεως από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής «ΟΡΦΕΥΣ» η οποία συνόδευε την Ιερά λιτανεία.

Τέλος τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, ο θεματικός αντιπερειφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αθανάσιος Μικρούλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και λοιποί φορείς.

 

Διαβάστε ακόμα