Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε Ίδρυμα παιδιών με ειδικές ανάγκες

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός στο θεάρεστο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «Εστία», έδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του, στο Gladesville του Σύδνεϋ, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Η «Εστία» είναι ένας Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια του στέμματος που μου δώρισε η Εκκλησία, είναι η “Εστία”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των ανθρώπων της, στηρίζοντας το έργο τους με πολλή αγάπη, συμπάθεια και κατανόηση.

Κατά την άφιξή του, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εστίας», πατέρα Άγγελο Αλιφιεράκη, από μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, από στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές του, καθώς και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του. 

«Ύστερα από αρκετό καιρό, αισθανόμαστε ότι από σήμερα θα έχουμε και πάλι Πατέρα πνευματικό, που θα μας στηρίζει και θα μας ενδυναμώνει με τις ευλογίες του, τη συμπαράστασή του και την αγάπη του στη δύσκολη πορεία μας. Η αγάπη σας έχει αιχμαλωτίσει όλη την Αυστραλία και εμάς εδώ όλως ιδιαιτέρως», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο πατήρ Άγγελος. Προσέφερε δε στον Αρχιεπίσκοπο αναμνηστικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονταν ένα καταστατικό του Οργανισμού και η πρώτη έγκριση επιχορήγησής του, την οποία μάλιστα είχε παραλάβει από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Bob Carr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε το έργο των ανθρώπων της «Εστίας», τους έδωσε την ευχή και την ευλογία του, ώστε να υλοποιήσουν με επιτυχία όσα προγραμματίζουν για το μέλλον. Θέλησε, επίσης, να μοιραστεί μαζί τους την αγωνία του για το σοβαρό πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών και αποκάλυψε τη σκέψη του για ίδρυση Κέντρου απεξάρτησης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και στο Σύδνεϋ. Ανέθεσε, μάλιστα, τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής στον πατέρα Άγγελο, εκτιμώντας ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό και στους εθελοντές του Οργανισμού, τους θύμισε τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ότι οι άνθρωποι που διακονούν τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους, έχουν χάρισμα από τον Θεό. «Να ξέρετε ότι όσοι έχετε αυτήν την ευλογία και αυτό το χάρισμα», τους τόνισε, «έχετε και το διαβατήριο σφραγισμένο για τη Βασιλεία των Ουρανών».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της «Εστίας» και ενημερώθηκε εκτενώς για τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να συνομιλήσει με τα παιδιά. Μετέβη, επίσης, στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέου, όπου εξέφρασε την ευαρέσκεία του για την καθαριότητα και την τάξη του Ναού, ενώ επισκέφτηκε και το νέο οίκημα του Οργανισμού, στο Kyle Bay και επέβλεψε τις εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν μετά την έλευσή του στην Αυστραλία. «Είμαι χαρούμενος διότι σύντομα θα αποκτήσουμε άλλο ένα τμήμα του Οργανισμού Εστία για τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Σύντομα θα τελέσουμε τον αγιασμό και τα νέα κτίρια θα τεθούν σε λειτουργία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην «Εστία» ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα