Ο Αρχιεπίσκοπος στην Άρτα για το Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Στην πόλη της Άρτας αφίχθη σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.

Στη συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού τελέσθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως του Δ΄Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο. Θέμα του συνεδρίου: “Ήπειρος – Προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της”.

Χαιρετισμό προς τους συνέδρους απηύθυναν Εκπρόσωπος του Οικ. Πατριάρχη, Εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού, οι Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωποι των Εκκλησιών Κύπρου και Κρήτης, εκπρόσωπος των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, Βουλευτές και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκαν τα Ιερά Προσκυνήματα και οι Προσκυνηματικοί Δρόμοι της Ι. Μητροπόλεως Παραμυθίας από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιο Ντελή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Γηρομερίου. 

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο, Ρόδου Κύριλλο, Άρτης Καλλίνικο και τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλο. 

Το συντονισμό της Συνέντευξης Τύπου είχαν ο Πανοσιλ. Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο Δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας και ο Πρωτοπρ. Ευάγγελος Φεγγούλης.

 

 

Διαβάστε ακόμα