Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων

Το πρωί της Κυριακής, 3 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Ηλίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς Κληρικούς της περιοχής, και ομίλησε επίκαιρα στους, από νωρίς, προσελθόντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοτζιάς. Μάλιστα στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε εν συντομία το ιστορικό του εορτάσιμου γεγονότος της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου και ανέλυσε την πίστη της Εκκλησίας, ότι κάθε άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και αποτελεί ναό και κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος και ανεφέρθη και στο ζήτημα της λεγομένης «καύσεως των νεκρών», εκφράζοντας την διδασκαλία της Εκκλησίας.

Όλοι οι προσκυνητές, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, είχαν την ευλογία να απολαύσουν τη ζεστή και παραδοσιακή φιλοξενία της, υπό την ηγουμενία της Οσιωτάτης γερόντισσας Χρυσοστόμης, αδελφότητος της Ι. Μονής.

Όλες οι παραπάνω ακολουθίες και οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως 97,7 FM.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο χωριό Κεχριές Αιγαίων, όπου τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Κεχριών, πλαισιωμένος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Αιγαίων-Νηλέως Πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάσκο και Κηρέως Πρωτ. Ιωάννη Μάρκου, τον Εφημέριο της Ενορίας π. Αντώνιο Τσούπρο και την συμμετοχή πολλών Κληρικών της περιοχής, του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνη-Αγίας Άννης κ. Γ. Τσαπουρνιώτη και τους κατοίκους της Ενορίας.

Ο Εφημέριος της Ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την στήριξη του, προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, κατά την διεξαγωγή αποπερατώσεως του Πν. Κέντρου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Αντώνιο και τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους για την πρωτοβουλία τους και την απόφασή τους να οικοδομήσουν ένα Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα αποτελεί προέκταση του έργου που επιτελείται στον Ενοριακό Ι. Ναό και εξέφρασε την χαρά του για την ζωηρή παρουσία των ενοριτών, κυρίως νέων, οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο αγάπης στη γενέτειρα και την Ενορία τους, αντιστέκονται στην αστυφιλία που ερημώνει τα χωριά της πατρίδας μας.

 

 

Διαβάστε ακόμα