Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνοδευόμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, της Αρχιεπισκοπής Αθηνων, με θερμή υποδοχή απο τους ιερείς και ενορίτες του ιερού ναού στον Σεβασμιώτατο.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος με την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου στην συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβεριου τον Προϊστάμενο του ιερού ναού, Πρωτοπρ Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Πρωτοπρ Γεώργιο Καλπούζο, τον Διάκονο του ιερού ναού Θωμά Μάντζιο και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Στυλιανού Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ , κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανέλυσε την παραβολή του άφρονα πλουσίου θέλοντας με το παράδειγμα ο Κύριος να μας δείξει πόσο ολέθριο είναι το πάθος της πλεονεξίας όπως μας αναφέρει η παραβολή ότι ένας πλούσιος άνθρωπος είχε πολλά χωράφια και κτήματα τα οποία απέδωσαν πλούσια παραγωγή και ο πλούσιος αντί να τα χαρεί και ευχαριστήσει τον θεό για την πλούσια σοδειά του κυριέυθηκε από έγνοιες και λογισμούς θέτοντας στον εαυτό του ένα ερώτημα που θα συνάξει την σοδειά του χάνοντας την ειρήνη και τον ύπνο του.

Κάποτε βρήκε την λύση μετά από πολύ συλλογισμό σκέφθηκε να γκρεμίσει τας αποθήκας του και να οικοδομησει μεγαλύτερες ώστε να συνάξει όλην την σοδειά του και να εφρανθεί για όλα τα αγαθά του με τα οποία θα περάσει πλουσιοπάροχο βίο αλλά ο δύστυχος νόμιζε ότι θα ευτυχίσει με τα πλούτη άλλωστε ο ίδιος ζούσε στην δυστυχία με την σκέψη του στα πολλά αγαθά τα οποία πριν τα συγκεντρώσει και τα αποθηκεύσει αναλογιζόμενος για το τι θα πράξει διότι η πλεονεξία τον ταλαιπωρούσε και τον βασάνιζε θα μπορούσε να γίνει ευτυχισμενος εάν τα έδινε σε πτωχούς να χορτάσουν πεινασμενα στόματα αλλά με την σκότιση της πλεονεξίας του κατάντησε ένας δυστυχισμένος άνθρωπος.

Τελειώνοτας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τόνισε να καταπολεμούμε την πλεονεξία και να αποταμιεύσουμε τα αγαθά μας στις αποθήκες του ουρανού και με ελεημοσύνες να τα δίνουμε στους πεινασμένους και ενδεείς ώστε να εισέλθουμε στην αγκαλιά του θεού.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχάριστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια να ιερουργήσει στον ιερό ναό εκφράζοντας δε και τις ευχαριστίες του στους ιερείς τον διάκονο του ιερού ναού και όλους του πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας εξαιρέτως δε εξήρε το έργο του π. Θεμιστοκλη που διατελεί στην ενορία με την εξομολόγηση και τα απογευματινά κηρύγματα.

Φωτογραφίες Παναγιώτα Γαλανού.

Διαβάστε ακόμα