Περατώθηκε στην Άρτα το Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Περατώθηκαν σήμερα, οι Εργασίες του Δ΄Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, με τελευταίο σταθμό περιηγήσεων την ιστορική πόλη της Άρτας.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου οι Σύνεδροι επισκέφθηκαν τον Βυζαντινό Ιερό Ναό της Παναγίας Παρηγορίτισσας, τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου της Άρτας και τον Βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Ακολούθως, παρατέθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Άρτης επίσημο γεύμα στους Συνέδρους. 

Το Συνέδριο περατώθηκε με την παρουσίαση της Ηπειρώτικης Δημοτικής Μουσικής από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Γραμματέας της Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδωνας Κατραμάδος, αφού έκανε την αρχή στο χορό. 

Τέλος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας προσφέρθηκε τιμητικό δώρο στον Πρωτοπρ. Νικόλαο Κακοχρήστο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού για τη συμβολή του στο Συνέδριο.

Οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου στέφθηκαν με κάθε επιτυχία, ενώ οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου, τον πολιτισμό και την παράδοσή της.

 

Διαβάστε ακόμα