Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στην Πάτρα ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός εορτασμού, της μνήμης του Πολιούχου και Προστάτου αυτής, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στην Ακολουθία στον παμμεγέθη ομώνυμο Ναό της πόλης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου κ. Δωροθέου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο κήρυγμα του παίρνοντας αφορμή απο την προς Γαλάτας επιστολή του Παύλου ομίλησε για την ανάγκη της κατάρρευσης της αμαρτίας απο τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Παραθέτοντας λόγους Πατέρων της Εκκλησίας κατέστησε σαφή την ανάγκη για μεταμόρφωση προς την νέα, την καινή κατάσταση της ψυχής και του σώματος. Τόνισε την σημασία και την Ιερότητα του Σταυρού και της Κάρας του Αγίου Ανδρέου, λέγοντας ότι αποτελούν μια υπενθύμιση για την μεταστροφή προς την καινή φύση.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό,  ευχόμενος κάθε ευλογία στην διακονία τους.

Χιλιάδες πιστών συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Κάρα του Αγίου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον Πολιούχο των Πατρών θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την καθιερωμένη μεγαλειώδη λιτάνευση, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin