Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ

Του Δημητρίου Πετρογιάννη

Με λαμπρότητα τιμητική με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ Γαβριήλ πασών των επουρανίων νοερών δυνάμεων Χερουβίμ και Σεραφείμ κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ το πρωί της Παρασκευής 8ης Νοεμβρίου στον ευπρεπισμένο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κύμη τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλαδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος εν συνεχεία στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Ιεράρχης Μητροπολίτης Καρυστιας και Σκυρου κ. Σεραφείμ έλαβαν ακόμη μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Νίκαδρος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας καθώς και Ιερείς απο την Μητρόπολη Καρυστίας και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Νικόλαος Πριμηκύριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος όπως και αναφέρθηκε στην αποστολή των Αγίων Αγγέλων και στην υπακοή και τον σεβασμό τους προς τον Δημιουργό τους Τριαδικό Θεό και κάλεσε τους πιστούς να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στους ιερούς θεσμούς της Πίστης και του Γένους.

Ακολούθως μετέφερε ταυτόχρονα τις ευχές των Αρχιερέων του Κλήρου και του Λαού προς τον εορτάζοντα Άγιο Καρυστίας, λέγοντας ότι είναι έργω και λόγω «Σεβασμιώτατος» και η παρουσία του αποτελεί ευλογία για όλους.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς λέγοντας ότι η παρουσία τους, όπως και του Κλήρου, των Αρχών και του λαού, γέμισε την καρδιά του με πολλή μεγάλη χαρά.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτριος Θωμάς καθώς και πλήθος πιστών απο την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν με την παρουσία του και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου

 

 

Διαβάστε ακόμα