Την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Έλωνας υποδέχθηκε το Λεωνίδιο

Λεωνίδιο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και ευλάβεια η κωμόπολη του Λεωνιδίου υποδέχθηκε απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Έλωνας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Αρκαδίας.

Στην υποδοχή προέστησαν οι  Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, με την συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών από την Αρκαδία και τους γύρω Νομούς.

Η Ιερά Εικόνα μετά από λιτανευτική πομπή εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεωνιδίου.

Ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της.

Στο κήρηγμά του, ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στην εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την αφορμή εισόδου του Χριστιανού στην Εκκλησία, στην οποία θα βιώνει μέσα από τα Μυστήριά της την ενσάρκωση του Θείου Λόγου. Συνάμα εξήρε την βαθειά πίστη των Λεωνιδιοτών, τονίζοντας ότι η πατρίδα μας σήμερα που δοκιμάζεται χρειάζεται Χριστό και σκέπη και οδηγό την Μάνα μας Παναγία.

Αμέσως μετά ακολούθησε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη της.

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin