Αρχιεπίσκοπος: “Το Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων προσέφερε πολλά στην Πατρίδα”

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων καθ’ όλη τη διάρκεια των 190 χρόνων του βίου του, προσέφερε πολλά στον Στρατό και την Πατρίδα, τόσο σε ώρες μάχης όσο και ειρήνης. Και αυτό το έκανε με αυτοθυσία, προσφορά αγώνων και αίματος και με διάφορους τρόπους, όπως με αγιαστικές πράξεις, ομιλίες και προσωπική επικοινωνία, τόσο με τους αξιωματικούς όσο και με τους οπλίτες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην Επετειακή εκδήλωση των Στρατιωτικών Ιερέων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επετειακή αυτή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 ετών παρουσίας Στρατιωτικών Ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας, συνδιοργάνωσαν η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων και η Διεύθυνση του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων, ενώ παρέστησαν η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, κλήρος και λαός.

Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση να παραβρεθεί στην εκδήλωση τονίζοντας πως «σήμερα δίδεται η ευκαιρία να αναδειχθεί με τον πλέον επίσημο και τεκμηριωμένο τρόπο, όπως υπεμφαίνεται από τη θεματολογία του προγράμματος της εκδηλώσεως, η αναμφισβήτητη αλήθεια ότι το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων καθ’ όλη τη διάρκεια των 190 χρόνων του βίου του, προσέφερε πολλά στον Στρατό και την Πατρίδα, τόσο σε ώρες μάχης όσο και ειρήνης. Και αυτό το έκανε με αυτοθυσία, προσφορά αγώνων και αίματος και με διάφορους τρόπους, όπως με αγιαστικές πράξεις, ομιλίες και προσωπική επικοινωνία, τόσο με τους αξιωματικούς όσο και με τους οπλίτες».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «με τη σημερινή παρουσία μου θα ήθελα να σηματοδοτήσω την τιμή, την οποία οφειλετικώς και δικαίως αποδίδει η Εκκλησία μας προς όλους τους στρατιωτικούς Ιερείς, οι οποίοι στο διάβα αυτό των 190 ετών στελέχωσαν το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων και εργάσθηκαν αποδοτικά με ηρωισμό, αυτοθυσία και αγάπη προς την Πατρίδα και την Εκκλησία. Και βεβαίως να τιμήσω όλους εσάς τους στρατιωτικούς ιερείς, που βρίσκεσθε ανάμεσά μας απόψε εδώ, τόσο τους συνταξιούχους, όσο τους εν ενεργεία, που συνεχίζετε επάξια το έργο των προκατόχων σας».
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης, αλλά και τους εισηγητές της, που όπως είπε, «κοπίασαν για να εκφέρουν την ποιμαντική και επιστημονική τους πείρα, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές του θέματός μας».
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για τον εγκαινιασμό μιας νέας περιόδου αναβαθμισμένης διακονίας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε ποιμαντικό επίπεδο, του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων επ ωφελεία της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

Διαβάστε ακόμα