Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης

Την Κυριακήν, 1η Δεκεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι των δύο Μητροπόλεως.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Νεοκαισαρείας (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) κ. Βενέδικτος, ο και Καθηγούμενος και Κτίτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ιορδανίας.

Την διακονία του Θείου Λόγου υπούργησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στα σπουδαία και πολλαπλά νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το αναγκαίο στην ζωή μας είναι να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε αληθινά τον Ιησού Χριστό».

Όπως είχε επισημάνει και σε παλαιότερο άρθρο του ο πολιός Γέροντας Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, «δεν θα πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι ο Θεός σε εμάς τους ανθρώπους, έδωσε μία ξεχωριστή χάρη και μία ιδιαίτερη δυνατότητα, να μπορεί να επικοινωνεί με τον Κύριο μέσα από την καρδιακή Προσευχή, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και για όποιο προβληματισμό μπορεί να προκύψει».

Συμπληρώνοντας το παραπάνω ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σημείωσε ότι «το ερώτημα που προκύπτει είναι αν εμείς αφήνουμε περιθώρια στον εαυτό μας, να έχει αυτή την δυνατότητα και μέσα από προσευχιτική επικοινωνία με τον Θεό, να μπορούμε να σταματήσουμε να ζούμε μέσα στις πλάνες των παραισθήσεων που οδηγεί η αμαρτία». 

Καταλήγοντας την ομιλία του, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου για την σημερινή του πρόσκληση, ευχόμενος καταλλήλως προς όλους εν΄ όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Προ της Απολύσεως ο Παναγιώτατος ευχήθηκε προς όλους ο Κύριος να βοηθήσει την Πατρίδα μας και τον κόσμο όλο, ώστε να τερματιστούν οι όποιες δυσκολίες που υπάρχουν και αναφύονται  και όλοι μαζί να ζουν με αγάπη, πίστη, ελπίδα και απόλυτη αφοσίωση στον καλό βίο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννης, μετέβη στο Ύψωμα «Σύνορα» του όρους Βερτίσκου, όπου και ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών θανατοθέντων εν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μπούρλο, Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρο.

Το αεροπορικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 27/11/1975, όταν ένα αεροσκάφος τύπου U-17A Cessna, το οποίο είχε απογειωθεί από την 10η Λ.Α.Σ. της Χ΄ Μεραρχίας Πεζικού Σερρών με προορισμό το αεροδρόμιο στο Σέδες Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και Β.Δ. του Σοχού, σε υψόμετρο 1078 μέτρων.

Κατά την διάρκεια της συγκινητικής τελετής, παρόντες ήταν, εκπρόσωποι του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και του Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιπροσωπίες των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής του Λαγκαδά και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως του Λαγκαδά, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και οι κατά σάρκα συγγενείς των τριών πεσόντων ηρώων Αξιωματικών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα