Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Βαρβάρα στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2019,  ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο των τριών εορταζόντων Αγίων, την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και τον Άγιο Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου. Συνάμα, προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ομολογία πίστης των Αγίων, ώστε να καταστούν συμμέτοχοι της Βασιλείας του Θεού.

Ο Επίσκοπος Τεγέας, αναφέρθηκε στη μαρτυρία πίστης που πρέπει να διακρίνει τον κάθε χριστιανό και ευχήθηκε πατρικώς οι εορτάζοντες Άγιοι να χαρίζουν υγεία και να σκέπουν τη ζωή όλων. Επίσης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας μετέφερε τις πατρικές ευχές του, ευχαριστώντας δε, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη, τους λοιπούς Εφημερίους του Ναού, καθώς και όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να προσκυνήσει την Εικόνα και τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Νικόλαος Λάλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και οπλιτών του 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης.

 

 

Διαβάστε ακόμα