Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ι. Μητρόπολη Αργολίδος

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος, υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Αργολίδας, του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο «Χριστός γεννάται… Χριστός γεννέθεν…».

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος ανέλυσε με θεολογική προσέγγιση το περιεχόμενο των ύμνων της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες, από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Αργολίδας με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου Άργους Γ. Χαβιαρλή, τον Βυζαντινό Χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Αργολίδας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Δημήτριο Καρκαλάτο ,τον Βυζαντινό Χορό “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”, το Μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι με χοράρχη τον Ιεροψάλτη και αντιδήμαρχο Ναυπλίου ,Κωνσταντίνο Ρούτουλα και την Παραδοσιακή Μικτή Χορωδία-Ορχήστρα & Παιδική χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Άργους.

Διαβάστε ακόμα