Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού της Ι. Μ. Πειραιώς

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και του Διοικητού του Αγίου Όρους κ.Αθανασίου Μαρτίνου, οι μικροί μαθητές παρουσίασαν με την καθοδήγηση των υπευθύνων, το έργο «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο».

Κατά την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, επεσήμανε πως ο Κύριος «θέλησε να γίνει ο ίδιος παιδί, βρέφος και να καταδείξει την αξία που έχει κάθε μετρητή στιγμή στον ανθρώπινο βίο. Για αυτό αυτές τις ημέρες καλούμεθα να γίνουμε και εμείς παιδιά. Όλοι μας. Μικροί και μεγάλοι. Να αποκτήσουμε αυτό το παιδικό ήθος της αθωότητος, της ευγένειας και της αγάπης. Μιας αγάπης που είναι πηγαία και προς πάντας κατευθυνόμενη».

Ευχαρίστησε θερμά την διευθύντρια κ.Ματίνα Σιαρρή – Τσαρδινάκη και τους συνεργάτης της που «μας μετέφεραν αυτό το μήνυμα για την ψυχή και τη ζωή μας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζουμε τα Χριστούγεννα και βέβαια τον τρόπο κοινωνίας και ενότητος με τον Παναγιά Θεό που έγινε παιδί, βρέφος για όλους εμάς».

Τέλος, ευχόμενος «η καρδιά του καθενός μας να γίνει μια Φάτνη για να ανακληθεί ο Κύριος μας», ευχαρίστησε τους γονείς που παρευρέθηκαν και έδωσαν «εμψύχωση και δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο έργο της μεταλαμπαδεύσεως των ζωπύρων της πίστεως και της πατρίδος στα παιδιά μας».

Στην Εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του και ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ.Αθανάσιος Μαρτίνος, με πρόσφατη δωρεά του οποίου ανακαινίστηκαν το προηγούμενο διάστημα τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο κ.Μαρτίνος στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «έχω δει πολλές Χριστουγεννιάτικες γιορτές Νηπιαγωγείων, αλλά αυτή ήταν εξαιρετική. Συγχαρητήρια στην κ.Σιαρρή και τους νηπιαγωγούς για το εξαιρετικό έργο που έκαναν, το επιμελημένο. Δεν είναι εύκολο να έχεις τόσα παιδάκια στη σκηνή και όλα να έχουν έναν λόγο να πουν και να μετέχουν στην γιορτή. Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος.

Ευχήθηκε, συγχαίροντας και πάλι όλους, «Καλά Χριστούγεννα, καλή Χρονιά και επιτυχία στο έργο σας».

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ.Αθανάσιο Μαρτίνο μια αγιογραφία του Κυρίου μας από τα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο τέλος, μοίρασαν σε όλα τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου ως δώρο ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο δραστηριοτήτων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα