Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από την «Αποστολή» σε 3.000 οικογένειες στη Βόρεια Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία Aγάπηςπραγματοποιείη «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη Θράκη,στη Μακεδονία,την Ήπειρο και την Αττικήπροσφέροντας σε πάνω από 3000 οικογένειες, μέχρι στιγμής, είδη πρώτης ανάγκης για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δώρα για τα παιδιά, ενώ στη Θράκη,δόθηκανβρεφικάείδη στις οικογένειες που απέκτησανπαιδί το 2019.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΦιλανθρωπικούΟργανισμού της ΙεράςΑρχιεπισκοπήςΑθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ταξίδεψε, με συνεργάτες του,με την ευγενική χορηγία της AegeanAirlines, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή, και σε συνεργασία με τις ΙερέςΜητροπόλειςεπισκέφθηκεοικογένειες και σχολεία σε μια προσπάθεια να στηριχτούν οι ακρίτες μας αλλά και εκείνοιπου πλήττονται από την οικονομικήκρίση.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στήθηκε και στις Ιερές Μητροπόλεις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Ιωαννίνων και Λαγκαδά σε συνεργασία με τους Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και Λαγκαδά κ. Ιωάννη.

Οι Μητροπολίτες των Ακριτικώνπεριοχώνευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμογια το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύειγια τους ακρίτες της Θράκης λέγοντας χαρακτηριστικά:«ο Μακαριώτατος μέσω της «Αποστολής» συνεχίζει να μας στηρίζει και αυτό αποτελεί εγγύηση της ειλικρινούς και αστείρευτης προσπάθειας σας για ουσιαστικό ενδιαφέρον σε ανθρώπους που η αδιαφορία τους έχει πληγώσει. Με την «Αποστολή», τόνισαν, αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι.Σε μια περίοδο που ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι ακρίτες της Θράκης αισθανόμαστε, περισσότερο από ποτέ, πληγωμένοι από την αδιαφορία. Είναι, τουλάχιστον, άδικο και αμαρτία να μην ενδιαφέρεται κανείς για την περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή».

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, μιλώντας στις οικογένειες και τα παιδιά μετέφερε την ευχή του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου «τα φετινάΧριστούγεννα να αναγνωρίσουμε σε κάθε άνθρωπο δίπλα μας, στον πεινασμένο, στον ξένο, στον φυλακισμένο, στον άρρωστο, τον ελάχιστο αδελφό του Χριστού».

Διαβάστε ακόμα