Εγκαίνια Έκθεσης: «Εκκλησία: Τέχνη Και Λαϊκή Λατρεία 18ος-20ος Αιώνας» στη Λάρισα

Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο της πόλεως μετέβη ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος μαζί με τους προσκληθέντες Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο προκειμένου να εγκαινιάσουν την έκθεση, με θέμα: « Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή Λατρεία 18ος-20ος αιώνας», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο και ο δημοσιογραφικός οργανισμός « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στα πλαίσια εορτασμού των 97 ετών από την ίδρυση της Εφημερίδας.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Βούτσινο, από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Λιούπα, από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Σάπκα, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μελών του Λαογραφικού κ. Εύη Παπαχατζοπούλου και από την Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, αμέσως μετά την ακολουθία του Αγιασμού, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μεταβυζαντινά κειμήλια που εκτίθενται στην έκθεση από τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον μήνα Ιούνιο και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τη διάρκεια λειτουργίας των ωρών του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου.

 

 

Διαβάστε ακόμα