Η Αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Κόρινθο

Την αρχαιοπρεπή Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τέλεσε χθες Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία για δεύτερη φορά εορτάζει την μνήμη Του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιούμενοι από Ιερείς και Διακόνους.

Από νωρίς το πρωί ευσεβείς Χριστιανοί απ᾿ όλη την Κορινθία συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας για συμμετοχή με σεβασμό και ευλάβεια στο Ιερό αυτό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στους αρχαίους Χριστιανικούς Χρόνους.    

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, κατά την Μεγάλη Είσοδο, όπου και τέλεσε την «Ιερά Προσκομιδή» ενώπιον των πιστών, κατά την τάξη της συγκεκριμένης Θ. Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της αναλύοντας με λεπτομέρειες και επεξηγώντας όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος,  Ιεροκήρυκάς της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, ο οποίος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι, οφείλουμε να ομοιάσουμε στον Δίκαιο Ιωσήφ και να δεχόμαστε τις δοκιμασίες, τους πειρασμούς, τους κίνδυνους και τις δυσκολίες της ζωής μας με πίστη, γενναιότητα, ταπείνωση και χαρά! 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» με υγεία και φώτιση Θεού, προσκάλεσε το ευσεβές εκκλησίασμα αλλά και όλους τους Κορινθίους να προσευχηθούν για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2020 στην Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεως μας, που πρόκειται να τελεσθεί το βράδυ της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα