Η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και συγκεκριμένα στον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κάδι – Κονιστρών όρθρου βαθέως της νυχτός της κυριωνύμου ημέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Στυλιανό Πεταχτή ο οποίος ανέλαβε την επιμέλεια για την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού της γενέτειρας του για την Δεσποτική Εορτή.
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων στις καρδιές των πιστών.

Τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστους τους οποίους ώστε να ομοιάσουν όπως τα μικρά παιδιά τα οποία όπως κρατούν γερά τις παραδόσεις μας με τα παραδοσιακά κάλαντα έτσι και εμείς να γίνουμε σαν τα παιδιά και να πούμε τα κάλαντα στο σπίτι του Αγίου Δημητρίου όπου σήμερα τελέσθηκε η Χριστουγενιάτικη Θεία Λειτουργία και γευθήκαμε τον Σαρκωθέντα Χριστό μέσω της Θείας Ευχαριστίας.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι πιστοί οι οποίοι από νωρίς το πρωί προσήλθαν στον Ιερό Ναό και με ευλάβεια μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Εν συνεχεία ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο καφενείο του χωριού με την μέριμνα του Διακόνου π. Στυλιανού Πεταχτή όπου ο Σεβασμιώτατος είχε θερμή συνάντηση με τους πιστούς της ενορίας οι οποίοι είχαν την χαρά και την ευλογία ανταλάσοντας τις εόρτιες ευχές με τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους ο οποίος ακούραστος επίγειος άγγελος προσφέρει την αναίμακτο θυσία στο επίγειο θυσιαστήριο του θεού ιδιαίτερα των μικρών ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως όπου υπάρχει έλειψη ιερέως αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της 40ημέρου περιόδου των Χριστουγέννων είτε ως απλός λειτουργός με την απλότητα και ιεροπρέπεια κατάνυξη και φιλακόλουθο ζήλο που τον διακατέχει είτε εκ του αναλογίου να αποδίδει τους ύμνους της κάθε εορτής.

Διαβάστε ακόμα