Η Π.Υ. Γυθείου εόρτασε τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων των εν Καμίνω, στην πόλη του Γυθείου.

Στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Τριών Παίδων των εν καμίνω, των Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ και για το λόγο που είναι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το παρόν έδωσαν το προσωπικό της Π.Υ. Γυθείου, με επικεφαλής τον Διοικητή, επιπυραγό κ. Κων. Γραφάκο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Βέρδος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αν. Μάνης κ.κ. Τσιριγώτης και Δρακουλάκου και ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’, κ. Βασιλάκος.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΛΑΣ», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το έργο και τις δράσεις που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και έγιναν απονομές πιστοποιητικών πυροσβεστικής εκπαίδευσης σε υπαλλήλους του Δήμου Αν. Μάνης και τιμητικών πλακετών σε ανθρώπους και φορείς που συνδράμουν στο έργο της Υπηρεσίας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε δυο φράσεις: «πυροσβέστες νικητές του πυρός» και «δεν είναι βαρύς είναι αδερφός μου» θέλοντας να τονίσει τη δυσκολία και την επικινδυνότητα του έργου που αποτελούν οι πυροσβέστες, αλλά παράλληλα και τη γενικότερη προσφορά τους στην κοινωνία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin