Κήρυγμα του Μητροπολίτη Κορίνθου σε μαθητές

Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον «ΟΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ», όπου στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», παρέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος σήμερα Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, στην Θ. Λειτουργία που τελέσθηκε εκεί για τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων, ομιλώντας επίκαιρα και νουθετώντας καταλλήλως τους μικρούς μαθητές.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Φλέγκας, Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων και ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τους Καθηγητές, των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», επικέντρωσε την ομιλία του στο μέγιστο δώρο του Θεού προς την ανθρωπότητα, που δεν είναι άλλο από την Ενανθρώπηση του Υιού Του, Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Μέριμνα της Εκκλησίας μας είναι να προετοιμάζει τους πιστούς, ώστε να βιώσουν το γεγονός της του Χριστού Θείας Γεννήσεως, καλώντας τους παράλληλα να ακολουθήσουν την ζωή του Χριστού, να αποδυθούν τον «παλαιό» άνθρωπο και να «ενδυθούν» τον Ίδιο τον Χριστό.   

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στα παιδιά κάθε πρόοδο και κάθε καλό στην ζωή τους κατά την διάρκεια της οποίας ο νεοτεχθείς Χριστός να τους δίδει σοφία, πίστη, ελπίδα και αγάπη!   

 

 

Διαβάστε ακόμα